Pariisin nähtävyydet                   

Sain kokea Pariisin kauniin syksyn kuukausi sitten siellä ollessani. Matkaseuraani kuului tätini ja pikkusiskoni. Matka kesti neljä päivää, jonka aikana kävimme katsomassa monia nähtävyyksiä. Ehdottomasti hienoin niistä oli Eiffel-torni, johon pääsimme tutustumaan lähemmin ohjatulla kierroksella. Ohjatun kierroksen aikana saimme ihailla Pariisia Eiffel-tornin toisesta kerroksesta, joka on noin 115 metrin korkeudessa. Valitettavasti kolmas eli ylin kerros jäi vain haaveeksi liian suuren ihmismäärän vuoksi.

Pariisissa oli myös paljon muita hienoja nähtävyyksiä. Alun perin tarkoituksenamme oli mennä käymään yhdessä maailman kuuluisimmista museoista, Louvressa. Kuuluisan museosta tekee sen valtava koko ja siellä nähtävänä oleva erittäin arvokas Mona Lisa –taulu. Päätimme kuitenkin jättää museon kiertämisen seuraavaan kertaan erittäin pitkien jonojen takia.

Louvre museon vieressä sijaitsee kaunis Jardin des Tuileries –muotopuutarha. Lokakuun alussa syksyisen Pariisin muotopuutarha näytti lumoavalta, kun lehdet puista olivat lähes jo tippuneet, mutta kukat kukkivat vielä. Kävelimme monesti puutarhan läpi ostoskadulle mennessämme.

Shoppailujen yhteydessä päädyimme ostoskadun päässä olevalle aukiolle, jossa sijaitsee yksi Pariisin kuuluisimmista nähtävyyksistä, Riemukaari. Aukio toimii samalla liikenneympyränä, josta lähtee 12 leveää puistokatua säteittäisesti eri suuntiin. Riemukaaren katolle voi myös kiivetä ihailemaan kaunista Pariisia, ja iltasin nähdä jopa värivaloissa välkkyvän Eiffel-tornin.

Pariisi sijaitsee Seine-joen varrella. Seine virtaa kaupungin läpi idästä länteen. Sen vuoksi joen pohjoispuolta sanotaan tavallisesti Oikeaksi rannaksi ja eteläpuolta Vasemmaksi rannaksi. Seine-joella järjestetään esimerkiksi erilaisia jokiristeilyjä, joilla voi nähdä Pariisin kaupunkia ja lisäksi myös joen varrella sijaitsevia kuuluisia nähtävyyksiä.

Kävelimme Seine-joen vartta katsomaan tulipalon jäljiltä jokseenkin entisellään olevaa Notre-Damen katedraalia. Se näytti hienolta, vaikka sitä osittain peitti korjaustyömaan aidat.

Ranskan ruokakulttuurina tunnetaan erilaiset viinit, samppanjat, patongit sekä voimakkaan makuiset juustot. Ranskalaisten ruokien ja juomien maistelua siellä ollessa pidetään mahtavana kokemuksena ja osaa paikallisista ruokapaikoista jopa nähtävyytenä. Myös me kävimme maistelemassa viinejä, samppanjaa ja monenlaisia juustoja. Patonkia ravintoloissa tarjoiltiin yleensä alkuruokana.

Pariisi on erittäin vanha kaupunki ja siitä harvinainen suurkaupunki, että lähes kaikki rakennuksen siellä ovat matalia ja tyyliltään koristeellisia. Ainoana Pariisin kaupunkikuvasta korkeudellaan erottuvana rakennuksena voidaan pitää kauempana keskustasta sijaitsevan business-alueen lisäksi Eiffel-tornia.

Teksti ja kuvat: Emmi Mykkänen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *